m i c h u s s

avatar Na BSach przebyłem 133994.92 km z prędkością średnią 21.52 km/h.
Więcej o mnie.




Follow me on Strava




button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl button stats bikestats.pl

Archiwum bloga

  • DST 13.19km
  • Czas 00:40
  • VAVG 19.79km/h
  • VMAX 28.52km/h
  • Kalorie 364kcal
  • Podjazdy 103m
  • Sprzęt Author Airline
  • Aktywność Jazda na rowerze

Szczecin (komunikacyjnie)

Poniedziałek, 13 kwietnia 2015 • dodano: 13.04.2015 | Komentarze 18

SZCZECIN(WIELGOWO-Dąbie-Zdroje-BUKOWE)

MAPA

Dzisiaj krótko, bo musiałem wrócić z warsztatu, gdzie został samochód, do domu. Wiało jak cholera i jechało się nienajlepiej.

Zdjęcie. Po raz kolejny z kategorii "kulinaria", podkategoria "dania z krwi". Eranis jadła uwiecznioną zupę pierwszy raz w życiu, a ja po baaardzo długiej przerwie. ;)


Kategoria komunikacyjnie



Komentarze
mors
| 21:19 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj Się Starsza naczyta, naogląda, i kto wie, czy mi tego nie zaserwuje jak ją nawiedzę...
;)
michuss
| 21:00 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj No właśnie. Wiele osób się dziwi, bo ponoć czernina tylko z makaronem ;)

Ten gzik to jakiś twarożek, no nie? ;)
starszapani
| 20:48 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj Dziwnie drobne te pyrki, nawet to nie przypomina puree....No i czernina plus pyry? Jak pyry to tylko z gzikiem ;D
michuss
| 20:41 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj starszapani, może u Was, w Wielkopolsce mówicie na nie kawior. My nazywamy je kartoflami. :P ;)
starszapani
| 20:06 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj Te suszone owoce i kacze wnętrzności wyglądają raczyj jak czyjeś członki ;D
A po prawicy to co zacz? Kawior? Jeszcze większa makabra jeśli się nie mylę. Z drugiej strony nie spotkałam się z serwowaniem czerniny z kawiorem :D Ewentualnie może być to kasza jaglana. Tak czy siak, makabreska....
yurek55
| 19:59 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj @mors W Południowej Korei, oczywiście
mors
| 15:17 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj @yurek: w której Korei? :>
@eranis: obawiam się, że możesz być niezrozumiana, albowiem większość czytelników nie żyła w czasach "podawania czarnych polewek". :)
michuss
| 07:51 środa, 15 kwietnia 2015 | linkuj A ja bardzo dawno czerniny nie jadłem i chciałem sobie przypomnieć smak (w pakiecie do wyboru dostaliśmy wzmiankowaną niżej, o niebo zresztą smaczniejszą, "brukiew"). Pamiętałem z lat pacholęctwa, że cz. zawsze średnio mi podchodziła, ale liczyłem na zmianę gustu. Nie nastąpiła.
Monica
| 09:24 wtorek, 14 kwietnia 2015 | linkuj U mojej babci bywała ta zupa, ale nigdy w życiu nie odważyłam się jej nawet posmakować. Są rzeczy których nie jestem w stanie przeskoczyć ;-)
yurek55
| 09:18 wtorek, 14 kwietnia 2015 | linkuj Trudna sprawa rzeczywiście. Tym bardziej, że nie można zrobić przykrości gospodarzom i trzeba jeszcze udawać, że smakuje. Ale ja dałbym radę, jadłem już chyba gorsze rzeczy jak byłem w Korei. Nawet nie wiem co jadłem, ale wyglądało gorzej.
michuss
| 07:10 wtorek, 14 kwietnia 2015 | linkuj Trudno powiedzieć... ;)))
yurek55
| 06:55 wtorek, 14 kwietnia 2015 | linkuj Mam nadzieję, że smakuje lepiej niż wygląda...
michuss
| 05:14 wtorek, 14 kwietnia 2015 | linkuj Hehehe. Tak, to jest czernina, Monika i mors trafili. A w zupie pływają suszone owoce i żołądki kacze. Dodam, że zgodnie stwierdziliśmy, że zupa z brukwi, czyli kolejny lokalny specjał, bardziej nam podchodzi. ;)
starszapani
| 21:39 poniedziałek, 13 kwietnia 2015 | linkuj O makabra, co w tej zupie pływa???? Brrrr...aż mi zmroziło krew w żyłach ;D
mors
| 20:57 poniedziałek, 13 kwietnia 2015 | linkuj Tyle robiłeś ludziom smaka, a tu teraz jakieś makabry wstawiasz? :O ;p
Mi to wygląda na czarną polewkę ;D ;p ;)
Monica
| 20:43 poniedziałek, 13 kwietnia 2015 | linkuj Czyżby to była czernina?
Komentować mogą tylko zalogowani. Zaloguj się · Zarejestruj się!